Checklist

Checklist ‘Is jouw training optimaal voor je paard?’

Ontdek wat het lichaam van je paard jou vertelt over de training

Als je je paard traint, dan wil je dat op een manier doen waar hij fysiek en mentaal maximaal profijt van heeft. Het lichaam van je paard kan jou vertellen of dat het geval is of niet. Van neus tot staart en van rug tot benen, je kunt er precies aan aflezen of jouw training in het voordeel werkt van je paard.

In deze checklist krijg je 10 punten waar je op kunt letten. Deze punten worden helder uiteengezet inclusief illustrerende foto’s en video’s!

Ontdek in deze gratis checklist waar je naar moet kijken en wat je kunt voelen en merken aan je paard. Zo kun je jouw training duurzaam verbeteren en blessures voorkomen.

Ontdek de tien belangrijke checks om jouw paard fysiek te kunnen beoordelen. Je leert precies waar je naar moet kijken als het gaat om de lichaamshouding van je paard, en hoe dit door training wordt beïnvloed.

Na deze checklist weet je of jouw training optimaal is voor jouw paard. En zo niet, dan weet je ook op welk gebied jij winst kunt behalen en hoe jij je paard nog beter kunt helpen.

Deze checklist word je aangeboden door Horse in Mind in samenwerking met 4DimensionDressage en 4D Equitation.

Checklist ‘Is jouw training optimaal voor je paard?’