Ebook

Ebook ‘De blessures voorbij’

Wat jij kunt doen om je paard gezond te houden!

Blessures, elke paardeneigenaar krijgt ermee te maken. Uiteenlopend van onschuldige wondjes en kneuzingen tot flinke kreupelheden die voortkomen uit bijvoorbeeld hoefkatrolontsteking, peesblessures, sesamoïdose of klachten van de bovenlijn zoals kissing spine, halsartrose en SI problemen.

Sommige blessures ontstaan door pech. Doordat je paard zichzelf verstapt of een rare beweging maakt. Maar wist je dat de meeste blessures veroorzaakt worden door chronische overbelasting? En dat deze chronische overbelasting vaak het gevolg is van training in een incorrecte lichaamshouding?

In feite kunnen we stellen dat een paard geblesseerd raakt als de belasting van het paard en de belastbaarheid niet goed op elkaar zijn afgestemd. Het paard raakt dan overbelast. Het lichaam kan dat een langere of kortere tijd opvangen en compenseren, maar uiteindelijk ontstaan er blessures.

In dit ebook gaan we in op overbelasting door een incorrecte lichaamshouding: wat het is, hoe je het herkent en waardoor het ontstaat.

Wil je jezelf verdiepen in het lichaam van je paard? Wil je leren wat een goede lichaamshouding is waardoor het bewegingspatroon van je paard efficiënt en symmetrisch wordt? En wil je weten welke belasting jouw paard aan kan zodat je verreweg de meeste blessures kunt voorkomen?

Dit ebook word je aangeboden door 4DimensionDressage en 4D Equitation.

Ebook ‘De blessures voorbij’